visie

Groenontwikkeling in
Nijmegen Noord

De rol van steden verandert. Ze dikken in en breiden uit. De trek van het platteland naar de stad stelt ons de vraag welke functie het omliggende land krijgt. Naast de hectiek van de stad is er ruimte nodig om producten te verbouwen, te verpozen na noeste arbeid, te voelen hoe de wind waait. Hoewel jongeren naar de stad trekken, wordt het duidelijk dat het omliggende land veel onontgonnen kansen in zich heeft. Voor ondernemende lui, die de verbindingen weten te vinden tussen oud en jong, rijk en arm, systeem en particulier, binnen en buiten. Zij die de tuindeuren open zetten en de stad met de achtertuin verbinden, weten hoe fijn het wonen, werken en leven in Nijmegen en omgeving kan zijn. Daar willen wij naar toe.


Het initiatief van Co-bomen
Wij zijn een groep van ondernemende actieve mensen. Wij werken in Nijmegen en omgeving. We zijn betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. Onze kinderen groeien hier op. Wij willen de mensen in Nijmegen kennen, invloed uitoefenen en werk verzetten.

Stichting Co-bomen heeft historische boomgaarden in Nijmegen Noord in beheer, samen met haar 170 leden. We werken graag samen met ondernemende partijen en bedrijven in de nabijheid van de boomgaard. We zoeken creatieve verbindingen die een integrale meerwaarde geven voor Nijmegen Noord. Bijvoorbeeld om samen met Koken aan de Waal te genieten van het lokale voedsel. Samen met Imkerij Bloem de bijenpopulatie te helpen. Samen met natuurkenners het beheer van de landjes op te zetten. En samen met creatieven deze open te stellen voor omwonenden. Samen met organisatiemensen festivals op prachtige plekjes te brengen.

Groene structuur bouwen
We willen de ontwikkelingen in Nijmegen Noord aanvullen. Wij willen de gemeente Nijmegen en de  betrokkenen een ‘met hulp van onderop’ gecreëerde realisatie op Nijmegen Noord bieden. Het geeft antwoord op hoe wij willen wonen, werken en leven in Nijmegen Noord.

We hebben een visie en realisatie-kracht in grote en kleine projecten en initiatieven. Deze worden beschreven in een activiteitenlijst dat steeds verder groeit. We creëren een groene structuur, een platform van initiatieven die van onderop komen en binnen het geheel passen. Die effect hebben voor nu, later en lange termijn. Denk vooruit over 10, 20 of 30 jaar.

Contact

Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners

Email

info@cobomen.nl

Facebook

Volg Co-bomen!

Lid Worden!

Meld je nu aan!