Boompjes voor de Buurt

Boompjes voor de Buurt

Biezen, Lindenholt en Nijmegen Noord.

Vergroenen van de wijk begint op eigen erf! Met een fruitboom naar keuze, struik of stek. Wie wil er nou geen frisse groene wijk, vol geurende bloesem, nuttige insecten, fluitende vogels en fruit in het najaar?

Schrijf nu in op een boompje en kom em ophalen tijdens Boompjes voor de Buurt op 3 november in de wijken Lindenholt, De Biezen en Lent.

De zomers worden steeds warmer. Groen werkt verkoelend door het geven van schaduw en vanwege verdamping. Wist je dat één boom zelfs net zo verkoelend werkt als 10 airco’s?! Het planten van bomen is dus een goede manier om je tuin en buurt te verkoelen. Bomen dragen ook bij aan meer biodiversiteit en hebben vaak een hoge sierwaarde in een tuin of straat. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor fruitbomen voor een lekkere en gezonde oogst uit eigen tuin. Daarnaast kunnen bomen zorgen voor meer privacy.

Trektocht van Boompjes voor de Buurt

Op 3 november trekt Boompjes voor de Buurt door Nijmegen en doet dit jaar maar liefst drie buurten aan: De Biezen, Lindenholt en Noord.

Kies jij voor een Perenboompje, Appelboompje, Kersenboompje, Pruimenboompje, Kweepeerboompje of een Mispelboompje? Op deze dag kun je je gereserveerde fruitboompje afhalen. Ook worden gratis jonge boompjes (zaailingen) uitgedeeld, zoals diverse wilgensoorten, essen, beuken, eiken, elzen, berken en esdoorns. Dit alles met een info marktje en muziek. Ook is er wat leuks te doen voor kids.

Reserveer een boompje voor 2,50

Het evenement is gratis toegankelijk. Reserveer van tevoren een fruitboompje voor € 2,50 en haal het boompje op 3 november op in jouw wijk. Reserveren doe je door op onderstaande link van jouw wijk te klikken:

>> Lindenholt

>> De Biezen (West)

>> Lent Nijmegen Noord

Per buurt zijn er 75 boompjes beschikbaar. Reserveren is mogelijk zolang de voorraad strekt. Op = op.

Ophalen boompjes alleen op 3 nov.

Van 10.00 – 12.00 uur bij De Broederij in Lindenholt
Van 13.00 – 15.00 uur bij de Rubberfabriek/Oefenruimte.nu in De Biezen (West)
Van 16.00 – 18.00 uur bij de Warmoes in Lent

Juist het najaar is een goede tijd om bomen en struiken aan te planten. De grond is dan nog warm en wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Zo zijn de planten beter bestand tegen weersextremen in het komende jaar en kun je al vanaf het vroege voorjaar genieten van een bloeiende tuin.

Boompjes voor de buurt is een initiatief van Co-bomen in samenwerking met Meer Bomen Nu, De Broederij, De Rubberfabriek/Oefenruimte.nu, De Warmoes, en Steenbreek Nijmegen. 

Deelnemersoverzicht Expeditie Tuinfruit 2016

Sinds de start van Expeditie Tuinfruit zijn er al meer dan 1000 fruitboompjes uitgereikt. Deze zijn grotendeels gepland in tuin van bewoners in Nijmegen boven de Waal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *