Expeditie Tuinfruit

Expeditie Tuinfruit

Wij helpen Nijmegen te vergroenen! Het planten van nieuwe fruitboompjes in je eigen achter- of voortuin levert van alles op. De lage fruitboompjes geven meer groen in de tuin. De bloesem is mooi om te zien en trekt leven aan. En het zorgt voor fruit! Heerlijk om in de tijd van je oogst fruit uit je eigen tuin te kunnen eten!

Oude Betuwse fruitrassen in nieuwe tuinen
Bewoners van Nijmegen kunnen hun woonomgeving vergroening door zelf een fruitboompje in eigen tuin te poten. Met de aanplant van een nieuwe fruit- boom- of struik van een oud ras in eigen voor- of achtertuin blijven deze soorten voortbestaan. En kun je oogsten van eigen grond!

Inschrijving op je boompje. We vragen 2,50 vergoeding
Vanaf september stellen we de bestellijst voor de fruitbomen open. In 2023 reiken we 2×100 boompjes uit voor een vergoeding van 2,50 per stuk. Je kunt dan kiezen uit een aantal oude rassen die van oudsher in de Betuwe (veel meer) voorkwamen. Het zijn vaak vergeten soorten, reuze lekker uit de hand, ook om te verwerken tot producten als taarten, chutney’s, moezen, wijn, likeur of natuurlijk sap. Ben je lid van Co-bomen? Dan hoor je als eerste wanneer de inschrijving open gaat.

Voorwaarde: Haal jouw boompje op op zaterdag 4 november! Er is maar één uitgiftemoment, dus wees erbij!

Boompjes voor de Biezen

Woon je in de Biezen in Nijmegen? Dan is dit je kans om een fruitboompje te bemachtigen. We stellen 100 boompjes ter beschikking van verschillende fruitsoorten voor 2,50 per stuk. Bij dit aanbod hanteren we 1 boompje per huishouden.

HIER Inschrijving Boompjes

Is je reservering door? Zet dan 4 november in je agenda om het fruitboompje op te halen bij de Rubberfabriek in de Biezen tussen 13.00 en 16.00 uur. Zie je dan!

Boompjes voor Nijmegen boven de Waal

De verwachte nieuwbouw van Nijmegen Noord maakt dat er duizenden nieuwe bewoners bijkomen. Wij willen voor iedereen in Nijmegen Noord tenminste 1 fruitboom van een oud ras beschikbaar stellen, met een max van 100. Bij het aanbod van een eigen fruitboom hanteren we 1 per huishouden.

Inschrijving gesloten (de 100 boompjes voor Nijmegen Noord zijn reeds vergeven) 

Is je reservering door? Zet dan 4 november in je agenda om het fruitboompje op te halen bij de Warmoes in Lent tussen 10.00 en 12.00 uur. Zie je dan!

Deelnemersoverzicht Expeditie Tuinfruit 2016

Sinds de start van Expeditie Tuinfruit zijn er al meer dan 1000 fruitboompjes uitgereikt. Deze zijn grotendeels gepland in tuin van bewoners in Nijmegen boven de Waal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *