Oogstfeest

Oogstfeest

Eerste zondag van november

ETEN & DRINKEN, ROKEN & STOKEN, MUZIEK!
Genieten van het buitenleven op het jaarlijkse Oogstfeest van Co-bomen, dat is de bedoeling. Sinds 2015 heeft het Oogstfeest meerdere locaties gehad. De laatste jaren zijn we te gast bij de Warmoes in Lent. Tijdens corona moesten we een zeer uitgeklede versie van het oogstfeest vieren. Maar gelukkig is het nu weer vol genieten. In 2023 is het Oogstfeest tevens het moment waarop de Lentse Lucht haar 25 jarig jubileum viert. Een special dus, met een open podium voor lokale optredens. Super leuk!

De Betuwse Boomgaarden

Op vergeten plekken in Nijmegen Noord en Lent liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. Stichting Co-bomen onderhoud sinds 2014 de gaarden en plukt samen met de leden de vruchten. Het Oogstfeest volgt elk jaar als afsluiting van het seizoen, op de eerste zondag van november.

Expeditie Tuinfruit

Het Oogstfeest is al vele jaren het decor voor de uitgifte fruitboompjes aan bewoners van de Waalsprong. Ongeveer in september gaat de inschrijving voor fruitboompjes open via cobomen.nl. De keuze is uit laagstam of struikvorm appel, peer, pruim, kers, kwee of mispel. De interesse om het eigen erf te beplanten met een fruitboom is tot zover altijd erg groot geweest. We hopen dit jaar, gezien over alle jaren van Expeditie Tuinfruit, boven het totaal van boven 1000 boompjes uit te komen.

Ook dit jaar komen de fruitboompjes van Stichting ’t Olde Ras. Aron himself geeft advies bij het uitgiftepunt. Dit jaar is de uitgifte van de fruitboompjes niet op het oogstfeest, maar een dag eerder (4 november 2023).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *